Cvetanović: Puna podrška poljoprivrednicima

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Maj.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Puna podrška poljoprivrednicima

„Važnost ulaganja u novu opremu, u protivgradnu zaštitu i u druge sisteme je od velike važnosti, zato će grad nastojati da putem subvencija i drugim podsticajima i dalje pruža podršku poljoprivrednicima - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska hladnjače „Marinković“ u Karađorđevcu.

On je naveo da primeri kao što je ova hladnjača potvrđuju da razvoj voćarstva i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prerađivačkog sektora može i treba da bude jedan od naših prioriteta.

„Mi uzgajamo kvalitetne proizvode i imamo vredne ljude, a sa proširenjem površina i ulaganjima u nove tehnologije možemo da ostvarimo još značajniji  izvoz – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Hladnjača „Marinković“ je osnovana 2011. godine. Danas ima kapacitet 350 tona, a vlasnik Slaviša Marinković planira da ove godine proširi proizvodnju za oko 700 tona.

„Važno je da pomenemo da ova hladnjača proizvode nabavlja isključivo na domaćem tržištu, iz ovog i okolnih sela, kroz organizovani otkup – naveo je Marinković.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.