Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2021, 22:53

Čitaoci javljaju: Vri medju socijalistima na jugu

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Ćitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress pišu da “među socijalistima na jugu Srbije odavno vri, ali je sada stanje dovedeno do ključanja kao u ekspres loncu sa podignutim poklopcem. Nezadovoljstvo ubitačnije od virusa Korone”.

U više poruka koje smo dobili se navodi da “od kada je po nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ivice Dačića, predsednika SPS, imenovan za kordinatora Novica Tončev, a on imenovao svoje kordinatore po opštinskim i gradskim odborima i time stvorio paralelne strukture upravljanja, usledio je haos po odborima na jugu, što za rezultat ima gubitke izbora, zatvaranje odbora, osipanje članstva i gotovo neprimetno stanje socijalista, jednom rečju raspad”.

Tvrdi se i da “mnogi ugledni i viđeniji socijalisti ovo tumače kao namerno urušavanje odbora na jugu jer je poznato da Beogradu smeta izborni rezultat koji je SPS od osnivanja na ovim prostorima ostvarivao”.

“Naime, centrali je mnogo lakše da kod koalicionih partnera izlazi sa što manje zahteva jer nema rezultata nego da im smeta dobar rezultat i zahtevi koji dolaze sa ove teritorije. Ovako, završe sa par uhlebljenja u centrali i mirna im glava do sledećih izbora, pokupe par ministarstva, uglave svoje rođake na neka radna mesta, ostali kud koji mili moji”, pišu naši čitaoci.

Navode da je tako ” SPS gotovo obrisan u malim sredinama Preševu, Bujanovcu, Trgovištu, Lebanu, Vlasotincu, Vladičinom Hanu,  da ne spominjemo odbore u Nišavskom okrugu i samom Nišu, Leskovcu, a ono što je najtragičnije u Vranju je sbrisan sa lica zemlje, a nekada je bio najmoćniji, najorganizovaniji odbor u Srbiji, sa najboljim rezultatima, danas ne mogu ni potpise da skupe za izbore za savete mesnih zajednica, pritom idu na zajedničku listu sa SNS i to 10%”.

Jedino je , navode ,Surdulica ostala sa dobrim rezultatima, “doduše opterećena mnogim aferama, pa i istragom za proneveru partijskih para sa računa odbora”.

“Po gradu se priča da je suma tolika da su nakon pronevere para sa računa kupljeni apartmani u eksluzivnom grčkom letovalištu. Istraga pokrenuta, otkriveni počinioci, bilo i privodjenja, medijskih natpisa i kao rezultat Novica Tončev postao ministar, za krivične prijave niko ne mari”, navode naši čitaoci.

Tvrde i da je imenovanje Novice Tončeva “unelo toliku zlu krv, da niko s nikim ne govori, ne drže se sastanci po odborima, računi svih odbora su ugašeni i finansiranje ide preko Beograda, atmosfera je uzavrela”.

” Mnogi se sprdaju da Novica kordinira odborima kao „što čobani teraju ovce po Bugarskim vrletima“. Okupio oko sebe proverene poltrone i uspeo da rastera i ono malo pametnih što gajilo nadu u neki boljitak. Ali, mnogi kažu da tu ima dosta posla za istražne organe i pojedine službe koje se bave „albanskim separatizmom“ a na drugoj strani ne vide mnogo gora dešavanja, verovatno, bićemo ponovo iznenađeni”, navode naši čitaoci.

Skreću pažnju i na afere, za koje kažu da ” pune prestoničke novine i stvaraju lošu sliku o nama sa juga, poput bahatog ponašanja Novice i sinova u fudbalu, ulici i na svakom mestu i u svakoj prilici koja im se pruži”.

Pišu i da se u razgovoru sa članstvom, onim preostalim koje nije prešlo u druge partije, oseća strah, neverica šta je centrala dozvolila.

“Međutim, oni iskusniji dugogodišnji članovi ističu da ih ovo ne iznenađuje, jer je Beograd oduvek bio zainteresovan samo za glasove sa juga, ne i da se pomuči da nešto uradi ili bar sasluša svoje članstvo, jedino glasovi i fotelje, ostali kud koji”, pišu čitaoci .

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.