Centar za socijalni rad Leskovac: Nije bilo prijava nasilja u nastradaloj porodici

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 14:48

Centar za socijalni rad Leskovac: Nije bilo prijava nasilja u nastradaloj porodici

Da nije bilo prijava nasilja u porodici u Leskovcu, čija je 4 člana sekirom ubio 20-godišnjak, kažu u Centru za socijalni rad u Leskovcu. Porodica je bila korisnik socijalne pomoći, ali zvaničnih prijava o problemima nema.

Nakon što je republički Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole nadležnih institucija u Leskovcu i Bojniku zbog ove tragedije, oglasilo se Ministarstvo za rad koje navodi da je od Centra za socijalni rad u Leskovcu dobilo izveštaj - zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prijave nasilja u porodici Ilić - Radojković nije bilo.

Centru nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici od strane članova porodice, škole, policije i ustanove u kojoj je lečen počinilac zločina. Porodica Ilić - Radojković nalazi se na evidenciji Centra za socijalni rad Leskovac od kraja 2016. godine, kada su se naselili iz Bojnika i korisnik je novčane socijalne pomoći, dok je jedan maloletni član porodice bio korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, u odnosu na njega su primenjene mere starateljske zaštite i mere smeštaja u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite - navodi se u saopštenju.

Ministartsvo će, dodaju, proveriti da li je bilo propusta u stručnom radu Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju.

Podsetimo, četvorostruko ubistvo dogodilo se u porodičnoj kući u Ulici Ratka Pavlovića, a osumnjičeni se tereti za krivično delo teško ubistvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.