Cakić:Statut grada još ne važi jer nisu odštampali Službeni glasnik grada Leskovca

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cakić:Statut grada još ne važi jer nisu odštampali Službeni glasnik grada Leskovca

LESKOVAC

Tri odborničke grupe u Skupštini grada Leskovca ,.3a Leskovac zajedno”, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma” i „Za pravedni Leskovac -Demokratska Stranka” traže da se predlog novog Polsovnika o radu Skzupštine ne stavlja na dnevni red naredne sednice jer “Odbor za normativna akta nije ispunio osnovne zadatke koje je SVOJOM odlukom Skupština Grada pred njega postavila. a odnose se na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << povećanje transparentnosti Skupštine i približavanje odbornika svom biračkom telu”.

U dopisu se navodi i da u procesu izrade Nacrta Poslovnika ove odborničke grupe nisu konsultovane.

“Odbor za normativna akta je imao 15 meseci da sačini novi nacrt poslovnika. dok su predsednici odborničkih grupa dobili nacrt novog poslovnika tek 19. decembra 2018. godine, uz ostavljeni rok od dva dana da daju svoje mišljenje o nacrtu novog Poslovnika

Mišljenje navedenih odborničkih grupa, bazirano na kratkoj analizi nacrta novog Poslovnika, je da je nacrt novog Poslovnika neustavan, nezakonit i nestatutaran, sačinjen protivno zadatku iz odluke Skupštine Grada, kao i da su pojedine odredbe nacrta novog Poslovnika kontradiktorne, a pre svega protivne zdravom razumu”, navode ove tri odborničke grupe.

Šef odborničke grupe ,.3a Leskovac zajedno” Nebojša Cakić kaže za JUGpress da bi stavljanje nacrta Poslovnika na glasanje na narednoj sendicu Skupštine grada bilo i nezakonito.

“Uovom predlogu Poslovnika oni se pozivaju na Statut grada koji je usvojen na poslednjoj Sednici Skupštine grada ali koji još uvek, po zakonu, nije stupio na snagu jer nije odštampan u Službenom glasniku grada Leskovca. U Statutu jasno piše da počinje da važi osma dana po objavljivanja u Službenom glasniku. Ali, taj Službeni glasnik još uvek nije ni odšatman pa, prema tome, ni Statut nije stupio na snagu . U predlogu novog Poslovnika takodje s epozivaju na Statut koji nije počeo da važi. Znači, svako stavljanje na dnevni red naredne sednice Skupštine grada ovog predloga Poslovnika je nezakonito”, rekao je Cakić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.