Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2023, 23:20

Cakić: Da li će da daju opet subvencije za istu fabriku i iste radnike?

LESKOVAC

Problemom fabrike Džinsi na sednici Skupštine Srbije bavio se narodni poslanik Nebojša Cakić koji je postvaljao pitanja resornom ministru Goranu Vesiću.

Evo njegovog izlaganja

CAKIĆ: Ministar Selaković govorio je da se kod „Džinsija“ radi o privremenom prekidu poslovanja. Taj privremeni prekid poslovanja očigeldno nije, već sutradan je bio protest radnika „Džinsija“ u Leskovcu i gradonačelnik je rekao „fabrika završava, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odlazi…“ Doduše, on je otišao u Meksiko, vidim da ste tužni što nije i vas poveo, otišao je u Meksiko dok su oni podelili nekih 600 otkaza, pa su se radnici ponovo sakupili, ali ga nije bilo. I sada smo ustanovili da je ministar govorio neistinu, da je gradonačelnik govorio neistinu, i ti ljudi su ostali na ledini. Zato vas ponovo pitam u kom zakonu piše da lokalna samouprava može da kupuje proizvodne pogone i da ih izdaje. To nema nigde u zakonu, ali vi radite normalno, sve što je protivzakonito i donosi vama profit, ali to donosi pojedincima. Oni koji ovde skaču su sitni, zna se ko uzima profit od kog biznisa. I kad smo već kod toga, nešto što je vrlo problematično, u Gradu Leskovcu nije samo „Džinsi“ koji je otišao, nego se pripremaju i druge fabrike, lagano otpuštaju radnike, a vi govorite o tome da će doći novi poslodavci. Ta ista opština hoće da sad taj proizvodni pogon da drugoj fabrici, ali ja bih voleo da mi vi iz Vlade kažete gde gledate i u šta gledate, da li slušate šta vam se priča, jer vi postojite ovde zbog poslanika gospodine Vesiću, vas pitam… Kažite da li ćete ponovo za iste radnike i istu fabriku ponovo da dajete subvencije? Dokle ćete više da nas uništavate? Da li mislite da smo mi budale ovde, uzimate i dajete za iste radnike i iste fabrike subvencije…

PREDSEDAVAJUĆA: Molim vas da se ne obraćate direktno ministru.

CAKIĆ: Pa kome da se obraćam?

PREDSEDAVAJUĆA: Meni…

CAKIĆ: Jel’ on došao da odgovara na pitanja ili šta da radi? Da čita vesti.. (kraj) IS/LJS.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.