Bugari u Leskovcu igraju najbliži gostujući meč u istoriji

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 13:58

Bugari u Leskovcu igraju najbliži gostujući meč u istoriji

Fudbalska reprezentacija Bugarske sprema se za meč sa Srbijom, poslednji za oba tima u kvalifikacijama za Euro 2024, koji se igra u Leskovcu.

Udaljenost Leskovca od Sofije, odakle će krenuti naš naredni rival, iznosi 163 kilometra i biće to najbliže gostovanje za Bugare u istoriji.

Prethodni najbliži grad u kojem su gostovali na mađunardonoj sceni u takmičarskom meču bio je grčki Kozani, udaljen 473 kilometara od Sofije.

Taj meč igran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 1999. godine i završen je pobedom domaćina 1:0.

Selektor Stojković i njegovi igrači, kao i navijači, ne bi imali ništa protiv da se i duel u Leskovcu (nedelja, 15) završi identičnim rezultatom, jer Srbiju svaki ishod sem poraza vodi na Euro.

Sa druge strane, ekipa selektora Iliana Ilieva imaće veliki motiv da ostvari dobar rezultat u Leskovcu iako je odavno izgubila šanse da se plasira na Euro. Činjenica da Bugari još uvek nemaju pobedu unosi nemir u tabor rivala Srbije i otud će gosti učiniti sve da ne budu upamćeni po najgorem rezultatu u istoriji kvalifikacija.

Voljni momenat sigurno neće izostati kod Bugara u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugari stigli u Leskovac VIDEO

Izvor: B92, 18.Nov.2023

Nacionalni tim Bugarske stigao je u ranim prepodnevnim časovima u Leskovac, gde će odigrati poslednji kvalifikacioni meč za EP protiv Srbije...S obzirom na to da je srpski grad od bugarske prestonice udaljen svega 163 kilometara, na ovaj put su krenuli autobusom...U međuvremenu, naši reprezentativci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.