Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkot Skupštine dok gradjani Leskovca ne dobiju odgovore

LESKOVAC

od

radnim nazivom, ‘’Bojkot Skupštine- dok gradjani Leskovca ne dobiju odgovore’’ , odbornici DS-a, u okviru Saveza za Srbiju, obratili su se novinarima u holu zgrade Skupštine. Da je lokalnoj vlasti stalo do dobrobiti gradjana, ona bi dnevni red dopunila predlozima o pitanjima koja zaista muče Leskovčane, poručile su demokrate.

Nemamo nameru da glasamo o bratimljenju zato što razloga za slavlje nema, niti imamo nameru da raspravljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << o ceni kvadratnog metra nekretnina, u situaciji kada je mnogo Leskovčano i gladno i poniženo, niti imamo nameru da ispravljamo urbanističke planove samo zato da bi tajkuni bliski vlasti dobili površine za zidanje novih zgrada, rekao je Saša Stojanović.

Da ova vlast zaista brine o Leskovcu, najpre bi dnevni red dopunili sledećim gorućim temama:Utvrđivanje tačnog broja naših sugrađana – a radi se o broju koji prelazi 20 hiljada –  koji  su, zbog terora SNS-a, napustili ovaj grad;              Utvrđivanje tačnog broja dece koja u školu idu bez doručka, imajući u vidu da se broj dece kojoj je potrebna socijalna pomoć samo u ovoj godini povećala za 23%; Utvrđivanje tačnog broja građana Leskovca koji žive u siromaštvu, uprkos navodnom naprednjačkom „zlatnom dobu“!

Ukoliko se odbornici leskovačke skupštine pitaju gde su pare za te namene, dajemo im objašnjenja u vidu sledećih predloga dnevnog reda: Utvrđivanje svih okolnosti zbog kojih renoviranje škole „Josif Kostić“,umesto 30,košta 130 miliona odnosno više od milion evra;

2. Izveštaj o razlozima zbog kojih renoviranje gradskog trga košta dva miliona evra, odnosno, objašnjenje zbog čega će kvadrat trga koštati više od cene izgradnje kvadrata u centru Beograda. Dakle, potencijalna razlika od još 150 miliona!

3. Izveštaj o razlozima zbog  kojih se na bolnici u Leskovcu menja ispravna stolarija, iako jeza taj novac bilo moguće kupiti svu opremu koja nedostaje bolnici;

4.Izveštaj o razlozima zbog kojih je adaptacija Infektivnog odeljenja koštala više od 40 miliona dinara;

5.Izveštaj o broju zaposlenih po osnovu ugovora, a koji čine dobar deo budžeta koji se koristi za namirivanje SNS partijske aparature, u iznosu od oko 300 miliona dinara;

6. Izveštaj o troškovima kupovine montažnog toaleta koji ćegrađane koštati  4,8 miliona dinara ili više od 40. 000 evra, azbog čega je rađen i rebalans budžeta;

7. Izveštaj o mesečnim prihodima firme „MetroParking Jug“, ili kako se već sada zove, u rasponu od 5 miliona do 8 miliona i objašnjenje zašto u budžet grada uplaćuju samo 10% od ukupnih prihoda ,ko im je to omogućio i zašto?

Da su sve ove tačke uvrštene na dnevni red, bilo bi jasno da je razlika između stvarnih i naduvanih SNS troškova tolika da bi budžet bio dovoljan za potrebe svih Leskovčana, a ne samo za funkcionere SNS-a i njihove nezajažljive apetite.

Danas će odbornici u skupštini imati priliku da govore o tome gde su nestale pare Leskovčana. Verujemo da će „hrabro“ ćutati – čast časnim izuzecima –  kao i uvek do sada.

Ali, mi nemamo nameru da ćutimo! Postavljaćemo ova pitanja sve dok ne dobijemo odgovore; od ove vlasti ili od neke buduće, ali obećavamo građanima Leskovca da će dobiti i odgovore i jasno utvrđenu odgovornost svakog od učesnika u ovim nečasnim rabotama, poručili su odbornici Demokratske stranke, odnosno Saveza za Srbiju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.