Blekijev kineski američki san

Izvor: JUGpress.com, 29.Jan.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blekijev kineski američki san

LESKOVAC-PEKING

Pre tri godine Leskovčanin Zoran Jović Bleki otišao je da radi kao košarkaški trener u kineski Peking, na poziv američke škole košarke „Show 1“.

Trenersko iskustvo sticano godinama doprinelo je i da se vrlo brzo čuje za njega, tako da je bio pozvan i na pripreme mlade Univerzitetske reprezentacije Kine.

Krajem prošle godine dobio je poziv da radi sa najboljim ženskim univerzitetom u Kini, ekipom koja je bila šest puta prvak u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poslednjih osam godina. Jović ističe da su uslovi za rad fantastični i da je Kina jedna moćna i velika zemlja.

„Ja sam kao stranac profesor na katedri za košarku, u isto vreme asistent treneru Liju koji je tu profesor i trener od 2001. godine i doktor je košarke. Trener Li je potpredsednik kineskog komiteta za košarku čiji je predsednik, naravno, Jao Ming, čuvena NBA zvezda. Moj posao je da odradim to što je planirano, a to je da se vrati titula šampiona Univerzitetske lige kompletne Kine. Uživam u radu ovde, a mene planiraju i za svetsku Univerzijadu, tri nedelje ću voditi treninge, putovaćemo u Australiju, Tajvan, Tibet… U planu je da držim predavanje i trenerima u Kini. Ako budemo šampioni, kao što se očekuje, verujem u još bolju budućnost ovde u Kini.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.