Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barajevo se obradovalo asfaltu

BEOGRAD - U opštini Barajevo juče je završeno asfaltiranje puta koji spaja barajevsko naselje Veliki Borak i lazarevačko naselje Leskovac. Okončanju ovog posla, vrednog 17,5 miliona dinara, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, gradski menadžer Aleksandar Bijelić i Branka Savić, predsednica opštine Barajevo.

Novi put od Velikog Borka do Leskovca dugačak je 2,5 kilometara i predstavlja najkraću vezu između Barajeva i Lazarevca.

- Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prošle godine, u opštini Barajevo asfaltirana su rekordna 32 kilometra ulica, od kojih je 15 ulica prvi put dobilo asfalt. Ove godine očekujemo da završimo još četrdesetak. Ukoliko tim tempom budemo nastavili, ispunićemo zahtev gradonačelnika Đilasa da u Barajevu više nijedna ulica ne sme da bude bez asfalta - rekla je Branka Savić.

Na zahtev gradonačelnika Đilasa, JP "Putevi Srbije" dalo je saglasnost da se preko Ibarske magistrale na nekoliko lokacija postave pešačke pasarele, što će povećati bezbednost pešaka, a naročito učenika, koji ubuduće neće morati da pretrčavaju ovu rizičnu saobraćajnicu. Ovih dana proradiće i nova autobuska linija od Barajeva do Obrenovca, što je bila davnašnja potreba stanovnika ove dve opštine.

U barajevskom naselju Ravni Gaj u planu je i izgradnja velikog rezervoara vode za piće, što će žiteljima naselja Lisović, Arnajevo, Vranić, Rožanci i Beljina omogućiti da konačno budu priključeni na gradski vodovod.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi put skratio razdaljinu izmedju Barajeva i Lazarevca

Izvor: S media, 14.Apr.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je danas, prilikom puštanja saobraćajnice koja spaja naselja Veliki Borak i Leskovac, da očekuje da u toku ove godine više nema neasfaltiranih ulica u opštini Barajevo. ..Djilas je podsetio da je nova deonica, u koji je gradska uprava uložila 17,5...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.