Balkanska tura tolerancije u sredu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanska tura tolerancije u sredu u Leskovcu

Tridesetak mladih iz 14 zemalja, obilazeći 7 balkanskih gradova, u sredu će od 17 sati u Leskovcu održati performans, a potom odigrati i predstavu u okviru „Balkanske ture tolerancije”.

Reč je o grupi 30 mladih iz Jermenije, Azerbejdžana, Turske, sa Kipra, iz Grčke, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Ukrajine, Litvanije i Holandije koji će, pored Leskovca, obići i Prištinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kumanovo, Sarajevo, Novi Sad i Banja Luku.

U okviru Balkanske ture tolerancije govoriće o miru, ali i slobodi da voliš onoga koga želiš, a grupa mladih gostovaće u Leskovačkom kulturnom centru od 19 sati. Pre toga, biće održan i ulični performans u 17 sati na platou preko puta Leskovačkog kulturnog centra.

Ovim projektom smo želeli da pokrenemo proces promene u društvu, ali i u umu svakog od nas, kao i da unapredimo saradnju među mladima koji žive u (post)konfliktnim područjima koristeći pozorište kao kreativni i inovativni način za rad sa mladima - ističe Slobodan Stojičić iz leskovačkog Resurs centra.

Balkanska tura tolerancije je deo jednogodišnjeg projekta pod nazivom „Izvinite, da li je ova mržnja vaša?“ čiji je cilj razvijanje kapaciteta mladih iz (post)konfliktnih područja za rad u lokalnim zajednicama na procesima pomirenja, interkulturalnog dijaloga i borbe protiv svih vrsta govora mržnje u regionu.

Organizator Balkanske ture tolerancije je međunarodna organizacija omladinskih organizacija sa sedištem u Briselu “Youth for Exchange and Understanding”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.