Ambasador Čepurin u Medveđi, putuje za Putinovo, a poklon od gradonačelnika Leskovca ga je oduševio (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 25.Sep.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Čepurin u Medveđi, putuje za Putinovo, a poklon od gradonačelnika Leskovca ga je oduševio (VIDEO)

Ambasador Ruske federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin posetio  je danas opštinu Medveđa gde je na putu za selo Putinovo razgovarao sa predsednikom ove višenacionalne opštine Nebojšem Arsićem, ali i sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, u prisustvu predstvanika drugih lokalnih samouprava sa juga Srbije.

Tom prilikom Čepurin je izrazio zadovoljstvo što se drugi put za kratko vreme nalazi u Medveđi, a za zaseok Putinovo u selu Gajtan je kazao da je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << veliku želju da ga poseti, s obzirom da su meštani izrazili veliku ljubav prema samoj Rusiji i njenom predsedniku.

Ambasador Čepurin u Medveđi, sledi poseta selu Putinovo. Pratite nas na Fejsbuk stranici i portalu www.jugmedia.rs

Posted by Jugmedia on Уторак, 25. септембар 2018.

Razmenjeni su i pokloni.

Gradonačlenik Leskovca je dao pregršt poklona Čepurinu, a između ostalog i lik Karađorđa Petrovića izrezbarenog u drvetu, kao simbol borbe za suverenitet i integritet Srbije, „ono što je sada Rusija za nas„. To je posebno obradovalo Čepurina.

Jedan portret Karađorđa mislim da je izložen u Ermitažu u Petersburgu i delo je tada najpozantijeg ruskog slikara koji se zvao Vladimira Barakovski“, kazao je ambassador.

Naravno, u tim poklonima bila je i poznata leskovačka rakija. Čepurin je u šali kazao da nije znao da će dobiti toliko poklona „jer mu za njih treba jedan kamion“.

I on je sam gradonačelniku Leskovca i predsedniku opštine Medveđa uručio poklone, nakon čega je gost iz Rusije prošetao centrom Medveđe i trenutno se nalazi u Kulturnom centru gde se slavi 130. godišnjica OŠ „Gornja Jablanica“.

Posted by Jugmedia on Уторак, 25. септембар 2018.

Nakon toga, delegacija kreće za Putinovo.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Putinovo, najmanje mesto koje nosi ime jednog od najvećih državnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2018

Selo Putinovo u okolini Medveđe danas je dobilo novi put koji je u saobraćaj pustio Ruski ambasador u Beogradu - Aleksandar Čepurin. ..Novija istorija ovog malog mesta na Radan planini počela je pre dve godine kada je dobilo ime po predsedniku Ruske federacije Vladimiru Putinu, iako je kao Adžinci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putinovo dobilo put, izgradili ga ruski humanitarci VIDEO

Izvor: B92, 25.Sep.2018

Meštani sela Adžinci kod Medveđe koje se od pre godinu dana zove Putinovo, o čemu je Prva TV već izveštavala, najzad su dobili put...Makadamski put od 850 metara, izgradili su ruski humanitarci kao zahvalnost stanovnicima što poštuju predsednika i narod Rusije...Pre godinu dana u Putinovo se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.