Akcija leskovačkih komunalaca protiv izrabljivanja dece i prosjačenja

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Jun.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija leskovačkih komunalaca protiv izrabljivanja dece i prosjačenja

Prošle subote u periodu od 21 do 23 sat, zajedničku akciju su sproveli stručni radnici Centra za socijalni rad Leskovac i odeljenje Komunalne policije grada Leskovca, koja se odnosila na otkrivanje slučajeva zlouptreba dece koja,, rade na ulici,, tj. deca koja se bave prosjačenjem, pranjem vetrobranskih stakala i ...

Akcija je sprovedena tako što su stručni radnici Centra i Komunalne policije obišli karakteristična >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << mesta u centru grada (glavna ulica) kao i par ugostiteljskih objekata.

Ovom prilikom je zatečeno jedno dete koje se bavilo prošnjom, koje ima prebivalište na teritoriji opštine Lebane, o čemu je obavešten CSR Lebane, za preuzimanje dalje nadležnosti.

Dogovoreno je da ovakve akcije budu kontinuirane, posebno kada se u našem gradu održavaju turističke manifestacije.

Dečji rad i prosjačenjeOvom prilikom se mole svi građani, da ukoliko primete bilo kakvu pojavu ,,dečjeg rada,, ili nasilja nad decom, prijave na dežurni telefon Centra za socijalni rad Leskovac 065/252-49-44.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.