APEL ZA POMOĆ Mali Lazar se oporavlja od teške bolesti, neophodna još jedna donacija!

Izvor: juGmedia, 23.Jan.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEL ZA POMOĆ Mali Lazar se oporavlja od teške bolesti, neophodna još jedna donacija!

LESKOVAC – Dvanaestogodišnji Lazar Rajković iz Leskovca dobio je prvu bitku protiv podmuklog karcinoma posle presađivanja matičnih ćelija u Beogradu i stabilizovanja krvne slike. Sada otac dečaka moli za drugu vrstu pomoći kako bi se olakšalo dalje lečenje i potpuno ozdravljenje mališana.

“Matične ćelije su se primile,pozitivni rezultati koje nam za sada saopštavaju doktori ohrabruju nas da verujemo da ima nade za Lazara i da će uspeti da se >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << izbori sa podmuklom i opakom bolešću. Krvna slika se poboljšava, jeste da je to sve još uvek neizvesno i na staklenim nogama, ali daje nadu u bolje sutra”!, objašnjava Branko Rajković, Lazarov otac.

Lazarov život je pre mesec dana visio o koncu jer je nedostajala krvna grupa AB pozitivna. Posle očevog apela preko Jugmedie i drugih medija, krv su dali brojni donatori, zbog čega će im Branko Rajkovič, kaže, biti večito zahvalan.

“Za 7-10 dana, ako se ništa ne poremeti, biće prebačen iz izolacione sobe na odeljenje za redovan oporavak, pa i povratak kući u dogledno vreme. Mi vršimo pripreme, pomažu prijatelji, rodbina Mesna zajednica…, radimo po uputstvima doktora iz Beograda, ali…” I tu prekida svoju priču otac Branko, a potom, snebivajući se, moli sve ljude dobre volje za minimlanu novčanu pomoć, “ko koliko ima i može”.

Naime, za dečakovo dalje lečenje i oporavak potrebni su posebni kućni uslovi, ali i lekovi koji nisu baš svi na takozvanoj pozitivnoj listi. Dečaku je potrebna i posebna vrsta ishrane….. A u četvoročlanoj porodici Rajkovića, koja neprestano bdi nad bolesnim sinčićem, niko ne radi.

Ovoj leskovačkoj porodici nisu, kako kažu, potrebni milioni, nego samo novčana pomo da se prebrodi kriza, da podignu dečaka noge.

Porodica Rajković je otvorila namenski račun kod Komercijalne banke : 205-9011006236540-72

Leskovčani i stanovnici juga, ali i stanovnici cele Srbije, već su jednom pomogli Lazaru, davajuću svoju krv. Pomozimo još jednom,!(

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.