Opština Voždovac informisala građane o legalizaciji

Izvor: Studio B, 29.Mar.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Voždovac informisala građane o legalizaciji

U Srbiji postoji više od milion nelegalno izgrađenih objekata . Samo na opštini Voždovac ih je više od sedamdeset hiljada.

Kako bi informisali građane na koji način mogu da legalizuju svoje nelegalno izgrađene objekte jeftinije i jednostavnije nego prethodnih godina, opština Voždovac je u saradnji sa Sekretarijatom za poslove legalizacije u selu Rakovica organizovala tribinu, na kojoj su nadležni odgovarali na brojna pitanja meštana.

Aleksandar Savić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se na početku obratio prisutnima rekavši da cilj opštine Voždovac, da u skladu sa merama Vlade, u narednom periodu ozakoni sve objekte, a naročito one koji se nalaze u podavalskim naseljima, gde su mnoge kuće građene bez građevinske dozvole. „Zakonom koji je na predlog Vlade donela Skupština Republike Srbije, omogućeno je svim građanima da višestruko jeftinije i jednostavnije nego prethodnih godina, legalizuju svoje objekte i tako postanu svoj na svome, a svojoj deci omoguće da žive normalno u svojim kućama. Opština Voždovac će im pomoći u tome, a ova tribina je jedan od načina. Takođe smo otvorili šalter gde građani mogu da prijave svoj nelegalni objekat, a već narednih dana inspektori izlaze na teren, obavljaju sva potrebna merenja i to dalje ide u proceduru ozakonjenja. Premijer Vučić je rešio da se ovo pitanje konačno trajno reši, a mi ćemo sve preduzeti da to i ostvarimo" - poručio je Savić.

Brojni prisutni građani naselja Rakovica selo i obližnjih mesta, imali su priliku da postave pitanja i saznaju mnoge pojedinosti o značaju i povoljnostima koji nudi Zakon o ozakonjenju objekata, usvojen od strane Narodne skupštine RS krajem 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.