Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2022, 11:28

Na Kubi legalizovani istopolni brakovi

HAVANA

Kuba je na državnom referendumu izglasala legalizaciju istospolnih brakova, nakon što je oko dve trećine birača glasalo za odobravanje reformi u novom Porodičnom zakonu, koji će dozvoliti surogat trudnoće, a omogućiće gej parovima i usvajanje dece.

Ishod referenduma označava veliki trenutak za Kubu, koja je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka doživela progon i slanje homoseksualaca u radne logore, prenosi Radio Slobodna Evropa. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Kubanska vlada podržala je promene zakona i pokrenula kampanju širom zemlje, pozivajući ljude da ih odobre.

Predsednik države Miguel Diaz Kanel rekao je posle glasanja da očekuje da će većina stanovništva biti za i istakao da novi zakon odražava različitost ljudi, porodica i uverenja.

Danas objavljeni preliminarni rezultati ukazuju na “nepovratni trend”, sa 66 odsto prebrojanih glasova u korist reforme, rekla je predsednica Izborne komisije Alina Balseiro na državnoj televiziji.

Za usvajanje zakona bila je potrebna podrška 50 odsto birača koji su izašli na referendum.

Izvor. FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Parada ponosa

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.