Srbi i Rusi u panici: Ostaju bez imovine u CG?

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi i Rusi u panici: Ostaju bez imovine u CG?

Podgorica -- Više hiljada stranaca, vlasnika nelegalnih objekata u Crnoj Gori, naći će se u problemu jer nisu u zakonskom roku, do 16. jula, predali zahteve za legalizaciju.

To znači da bi veliki broj stranih državljana, vlasnika nelegalnih objekata, među kojima je najviše Srba i Rusa mogli da ostanu i bez imovine.

Ukoliko zahtev nisu podneli u roku opštine će staviti hipoteku na nelegalni izgrađene objekte, kao garanciju da će vlasnici izmiriti komunalije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Neki od vlasnika bespravno sagrađenih objekata su kontaktirali CdM i tvrde da nisu bili obavešteni o postupku legalizacije u Crnoj Gori, kao i da su očekivali da dobiju obaveštenja o tome od nadležnih cnogorskih institucija.

Međutim iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su CdM-u saopštili da oni, kao i opštine nisu imali obavezu da šalju posebna obaveštenja vlasnicima nelegalnih nekretnina na teritoriji Crne Gore o postupku legalizacije.

U ovom resoru tvrde da su vodili intenzivnu medijsku kampanju, često komunicirajući sa medijima iz Srbije, kao i sa ruskim medijima u Crnoj Gori.

Oni su istakli i da su građani Srbije, kao i ostalih zemalja koji imaju nekretninu u Crnoj Gori, mogli slati zahteve za legalizaciju nelegalnih objekata i poštom.

Srpski mediji su pre nekoliko dana objavili da će vlasnici čak 20.000 vikendica i kuća u Crnoj Gori, koji su državljani Srbije, ostati bez imovine jer nisu predali zahtev za njihovu legalizaciju.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbi i Rusi ostaju bez imovine u CG?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2018

Više hiljada stranaca, vlasnika nelegalnih objekata u Crnoj Gori, naći će se u problemu jer nisu u zakonskom roku, do 16. jula, predali zahteve za legalizaciju...To znači da bi veliki broj stranih državljana, vlasnika nelegalnih objekata, među kojima je najviše Srba i Rusa mogli da ostanu i bez...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.