Okončana obdukcija kosovskih Albanaca ubijenih u Kumanovu

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana obdukcija kosovskih Albanaca ubijenih u Kumanovu

Obdukcija tela devet kosovskih Albanaca, ubijenih u oruzanom sukobu u Kumanovo 9. i 10. maja, je okoncana, izjavio je danas direktor kosovskog odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grđaliu.

Grđaliu je za Radio slobodna Evropa rekao da će izveštaj sa obdukcije biti prosleđen kosovskom tužilastvu, koje će ga potom predočiti javnosti.

"Okončali smo posao profesionalno. Pisali smo svaki detalj i fotografisali smo sve, znači svoj posao smo zavrsili u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onako kako se predviđa zakonsko-medicinskim operativnim standardima", rekao je on.

Zahtev za obdukciju uputio je ranije Bedžet Šalja, iz kosovskog Saveta za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

„Ako je potrebno, držžava treba da investira i u strane stručnjake kako bi se uradila super ekspertiza i utvrdio uzrok njihove smrti. Kada se to bude saznalo, onda možže da se obavi njihova sahrana, u suprotnom, mnoge stvari će ostati misteriozne i neobjaššnjene“, kazao je Šalja.

On dodaje da Savet insistira da se rasvetli da li su ove osobe ubijene tokom sukoba u Kumanovu ili nakon ššto su se predale.
Pogledaj vesti o: Kumanovo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončana obdukcija devet kosovskih Albanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015

Obdukcija tela devet kosovskih Albanaca, ubijenih u oruzanom sukobu u Kumanovo 9. i 10. maja, je okoncana, izjavio je danas direktor kosovskog odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grđaliu...Grđaliu je za Radio slobodna Evropa rekao da će izveštaj sa obdukcije biti prosleđen kosovskom tuzilastvu, koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Na Kosovu ponovljena obdukcija nad teroristima iz Kumanova

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2015

Obdukcija tela devet kosovskih Albanaca, ubijenih u oružanom sukobu u Kumanovo 9. i 10. maja, je završena, izjavio je direktor kosovskog odeljenja za sudsku medicinu Arsim Grđaliu...Grđaliu je rekao da će izveštaj sa obdukcije biti prosleđen kosovskom tužilaštvu, koje će ga potom predočiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.