Održan 13. Blanik kup na Aerodromu Urije u Prijedoru; Prisustvovalo preko 2.500 ljudi

Izvor: TangoSix.rs, 28.Avg.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 13. Blanik kup na Aerodromu Urije u Prijedoru; Prisustvovalo preko 2.500 ljudi

Na aerodromu Urije u Prijedoru 25. avgusta održan je 13. Blanik Kup, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicom Blanik, saopšteno je iz Aerokluba Prijedor.
Član Aerokluba Kumanovo Marijan Ivanovski sveukupni je pobedink Kupa, ističu iz Aerokliuba Prijedor i dodaju:
– U konkurenciji Republike Srpske najuspješniji je bio Mirko Milaković iz Banja Luke, a u konkurenciji Federacije BiH i BiH najbolji je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Denis Prošić iz AK Bihać. U ekipnoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu najbolji su bili „Moravci“ iz AK Kraljevo, na prvenstvu RS ekipa „Prijedor“, a na prvenstvu Federacije BiH članovi AK „Bihać“.
Na ovogodišnjem Blanik Kupu učestvovalo je 34 takmičara, iz 17 Aeroklubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Poljske, Slovenje, Australije, Crne Gore i Makedonije. Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada, u sklopu promocije vazduhoplovstva organizator je za sve prisutne posjetioce organizovao koncert grupe Brkovi, koji je bio izuzetno posjećen tako da je stajanku aerodroma ispunilo preko 2500 ljudi. Poseban doživljaj a naročito za najmaldje posjetioce bilo je noćno letenje balonom. –
Najmasovnije takmičenje jedriličara bivše Jugoslavije / Foto: Aeroklub Prijedor Posebna noćna atrakcija / Foto: Aeroklub Prijedor Muzika za kraj / Foto: Aeroklub Prijedor
The post Održan 13. Blanik kup na Aerodromu Urije u Prijedoru; Prisustvovalo preko 2.500 ljudi appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.