Istraga protiv 30 građana Kosova zbog napada u Kumanovu

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv 30 građana Kosova zbog napada u Kumanovu

Specijalni tužilac Kosova pokrenuo je istragu protiv više građana Kosova zbog sumnje da su umešani u teroristički napad u Kumanovu.

Iz tužilaštva Kosova teroristički napad u Kumanovu nazivaju "incidentom", te navode da je preliminarna istraga pokrenuta na osnovu policijskih, medijskih i drugih izveštaja.

Nakon što je primio zahtev i dokumentaciju iz Kosovske policijske službe, specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tužilac se obratio nadležnom sudu za izdavanje naloga za pokretanje istrage.  Prema nezvaničnim saznanjima, istragom je obuhvaćeno 30 građana Kosova.

Makedonske vlasti saopštile su ranije da su lideri terorističke grupe koja je napala Kumanovo petorica Albanaca sa Kosova, koji su od ranije poznati po formiranju paravojnih struktura u regionu. Reč je o Muhamedu Krasnićiju, Mirsadu Ndrecaju, Samiju Uškiniju, Begu Rizaju i Demiju Šehu, koji su poznati i po vezama sa albanskim političarima sa Kosova i iz Makedonije, među kojima su Ramuš Haradinaj, Menduh Tači i Aljbin Kurti.

Za velikim brojem članova terorističke grupe bile su raspisane međunarodne poternice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.