Znam šta je ofsajd film o herojstvu sportista u vremenu zla

Izvor: Beta, 25.Apr.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znam šta je ofsajd film o herojstvu sportista u vremenu zla

BEOGRAD, 23. aprila 2015. (Beta) - Dokumentarni film "Znam šta je ofsajd", priča o herojskim delima sportista van terena, u najtežim vemenima, vremenima zla na prostoru bivše Jugoslavije - medju kojima su Goran Čengić, Krešimir Ćosić, Mirza Delibašić, Dejan Bodiroga i Dragan Kapičić, prikazan je u petak uveče u Beogradu.

Promocija filma čiji su autori novinari Darko Šper i Arijana Saračević Helah usledila je nakon Sarajeva, Banja Luke i brojnih gradova BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
"Znam sta je ofsajd", prema rečima Špera, novinara RTV Vojvodina, prikazuje priče velikih sportista, a pre svega velikih ljudi, poput rukometaša Gorana Čengica, bivšeg reprezentativca SFRJ i igrača "Bosne" i "Crvene Zvezde", koji je stradao sredinom 1992. godine u Sarajevu kada je pokušao da spase komšiju, doktora Husniju Čerimagića.

"Na taj način smo želeli da pokažemo pozitivne primere suživota tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, da ne dozvolimo da se oni zaborave", rekao je Šper agenciji Beta i najavio da će film biti prikazan početkom jeseni na filmskom festivalu u Nirnbergu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.