Zlatna palma za Skver; Monika Beluči: Nasilje na filmu je samo odraz realnosti

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna palma za "Skver"; Monika Beluči: Nasilje na filmu je samo odraz realnosti

Italijanska glumica Monika Beluči rekla je večeras, otvarajući svečanost dodele nagrada na Kanskom filmskom festivalu, da nasilje na filmu samo predstavlja odraz nasilja u realnom svetu Italijanska glumica Monika Beluči rekla je večeras, otvarajući svečanost dodele nagrada na Kanskom filmskom festivalu, da nasilje na filmu samo predstavlja odraz nasilja u realnom svetu. "Film se inspiriše realnošću. A realnost je puna nasilja. Film samo ima ulogu ogledala", istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je Beluči, prenosi AP. Na festivalu je dodeljena i prva nagrada - "Zlatna kamera", koja je otišla u ruke Leonor Seraj za ulogu u francuskom filmu "Mlada žena". Ta nagrada se, inače, dodeljuje najboljem prvom filmu, a ove godine je u konkurenciji za "Zlatnu kameru" bilo 26 filmova.KAN: ZLATNA PALMA ŠVEDSKOJ SATIRI "THE SQUARE" Švedska satira o svetu umetnosti "The Square" večeras je osvojila glavnu nagradu na Kanskom filmskom festivalu, Zlatnu palmu. Iako je ova bučna i vesela parodija na temu političke korektnosti naišla na dobar prijem među publikom, čak je i režiser Ruben Ostlund bio iznenađen nagradom, prenosi AFP. "O bože, o bože", uzviknuo je on nakon proglašenja dobitnika prestižne nagrade. NIKOL KIDMAN DOBITNICA SPECIJALNE NAGRADEŽiri Kanskog filmskog festivala dodelio je večeras glumici Nikol Kidman specijalnu nagradu povodom obeležavanja 70-godišnjice festivala.Kidman nije prisustvovala svečanoj dodeli nagrada na Francuskoj rivijeri, ali je poslala video-poruku iz Nešvila, u kojoj izražava duboko žaljenje što večeras nije prisutna na ceremoniji, prenosi AP.Photo by Arthur Mola/Invision/AP NAJBOLjI GLUMCI H. FINIKS, D. KRUGER, REŽIJA S. KOPOLA Holivudskoj glumici nemačkog porekla Dajan Kruger večeras je na Kanskom filmskom festivalu dodeljena nagrada za najbolju glumicu, dok je američkom glumcu Hoakinu Finiksu pripala nagrada za najboljeg glumca. Dajan Kruger je nagradu donela uloga u filmu "In The Fade", gde tumači lik majke koja je izgubila porodicu u neonacističkom napadu, prenosi AFP.Dajan Kruger ,AP Photo Alastair Grant Hoakin Finiks proglašen je za laureata za ulogu u trileru "You were never really here", u kojem glumi psihološki poremećenog plaćenog ubicu.AP Photo/Thibault Camus Na Filmskom festivalu u Kanu večeras je, takođe, Sofija Kopola osvojila nagradu za najbolju režiju, koju joj je doneo film "The Beguiled", rimejk drame o građanskom ratu iz 1971, preneo je AP.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

MONIKA BELUČI OBJASNILA ZBOG ČEGA U FILMU IMA TOLIKO NASILJA: Njene reči su zaledile ceo Kan!

Izvor: Kurir, 28.Maj.2017

..."Film se inspiriše realnošću A realnost je puna nasilja Film samo ima ulogu ogledala", istakla je Beluči, prenosi AP..Na festivalu je dodeljena i prva nagrada - "Zlatna kamera", koja je otišla u ruke Leonor Seraj za ulogu u francuskom filmu "Mlada žena"..Ta nagrada se, inače, dodeljuje najboljem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.