Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice ružičaste boje VIDEO

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 08:08

Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice ružičaste boje VIDEO

U bioskopu uskoro stiže film o najpoznatijoj lutki na svetu Barbi, a navodno je scenografija predstojećeg filma zahtevala toliko ružičaste boje da je izazvala međunarodnu nestašicu.

Rediteljka Greta Gervig i scenograf Sara Grinvud govorile su o izgradnji Barbi zemlje od nule u novom intervjuu za Architectural Digest. Za film, tim je izgradio trospratnu kuću za Barbi na parceli studija Warner Bros. u Leavesdenu, nedaleko od Londona.

Za Gervig, unošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvaliteta igračke u set bilo je najvažnije — to je ono što ona naziva "autentičnom umetnošću“ — i tako je sve moralo da izgleda stvarno. Zato je nebo bilo ručno oslikano umesto CGI, i zašto su ružičaste bile najružičastije što su mogle biti, što je značilo da se moraju koristiti galoni i galoni boje.

"Želela sam da ružičaste boje budu jako svetle i da svega bude gotovo previše", rekla je Gervig, a Grinvud primećuje da je to rezultiralo međunarodnom nestašicom specifične ružičaste boje koja je korišćena za set. "Svetu je ponestalo ružičaste boje", kroz smeh je rekla Grinvud dodavši da su koristili Rosco fluorescentnu boju.

Zasad se malo zna o radnji filma u kojem glume Margot Robi kao kultna Mattelova lutka i Rajan Gosling kao njen dečko Ken.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice roze boje

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2023

U bioskopu uskoro stiže film o najpoznatijoj lutki na svijetu Barbi, a navodno je scenografija predstojećeg filma zahtjevala toliko roze boje da je izazvala međunarodnu nestašicu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.