Zaleđeno kraljevstvo u Diznijevoj kolekciji za sva vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaleđeno kraljevstvo" u Diznijevoj kolekciji za sva vremena

Inspirisana Anderesenovom "Snežnom kraljicom", u osnovi "Zaleđeno krljevstvo" je priča o ljubavi između dve sestre koja je nadvladala sve prepreke i obezbedila srećan kraj.

Diznijeva priča o dve sestre Ani i Elsi ostavila je veliki utisak na generaciju dece ali i odraslih. Godine a možda i decenije su prošle od kada je jedan film uspeo da ostvari veliku popularnost i za kratko vreme postane deo odrstanja mnoge dece, posebno devojčica širom sveta.

KAKO DALJE? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Film "Nemoguća Misija 6" ostao bez glumca! (FOTO)

"Zaleđeno kraljevsto" (Frozen) postaje kulturološki fenomen jer smo se prvi put sreli sa princezama sa kojima smo mogli da se identifikujemo i to ne samo devojčice, već i dečaci.

Inspirisana Anderesenovom "Snežnom kraljicom" u osnovi, "Zaleđeno krljevstvo" je priča o ljubavi između dve sestre koja je nadvladala sve prepreke i obezbedila srećan kraj. Ove princeze su drugčije, nema stereotipnog princa na belom konju već sestre spasavaju jedna drugu. Predivna muzika i pesma Sad je kraj (Let it Go) ali i ostale bez kojih danas ne možemo da zamislimo ni jedan dečji rođendan pokreću nas, pamtimo ih, ali i prenose i snažne poruke.

Novi spot Elementala: Remi i Shot kao novopečeni mladenci! (VIDEO)

Ana i Elsa su dve sestre, princeze, koje žive u harmoničnoj porodici u živopisnom kraljevstvu Arendel sve dok se ne otkrije da Elsa ima moći koje su veoma opasne, koje je razdvajaju od radoznale i razigrane mlađe sestre Ane. Nakon raznih događaja princeza Elsa postaje kraljica i tada počinje zaplet ove uzbudljive priče.

Iako je bilo za očekivati da će Ana biti princeza sa kojom će se mnogi identifikovati, u starnosti je omiljeni lik postala Elsa. Princeza čiji su problemi, posledice njenih postupaka i moći bile realnije, starnije. Zanimljiva je igra sa stereotipima – pojavljuje se zgodni princ ali on je zao, dok osoba koja ima čarobne moći i koja "pogrešila" i koja se plaši grešaka je ustvari dobra.

Filharmonija na Severu od 10. do 13. aprila

Celu priču "raspetljavaju" žene – dve sestre, one spasavaju kraljevstvo nesebičnošću i spremnošću da se žrtvuju za ovu drugu i kraljevstvo a ne princ "poljupcem – prave ljubavi".

Ovo je priča koja budi posebno nežna osećanja kod svih koji imaju sestre, podsećajući nas na tu neraskidivu i važnu vezu koja nije imala možda dovoljno značajno mesto u dečjoj literaturi. Sestre koje se bore za svoj odnos kroz sukob i pomirenje, koje štite jedna drugu i koje zajedničkim snagama, a najviše velikom i pravom ljubavlju spasavaju kraljevstvo.

Iako tokom priče pomišljamo da se "prava ljubav koja jedina može da otopi srce od leda" krije u partnerskim odnosima, Ana i Elsa u prvi plan ističu sestrinsku ljubav kao najjaču i najvažniju.

Sneško belić Olaf je duhovit i zabavan lik koji sanja da oseti leto, koji voli tople zagrljaje ali i koji nam ostaje u sećanju po odličnoj rečenici "za neke ljude se vredi istopiti!"

Međunarodni festival harmonike u Beogradu!

Film je zaradio 1.2 biliona dolara, a kompanija Dizni je nkon elikog uspeha Frozen razvila kao zasebnu franšizu.

"Zaleđeno kraljevstvo"  je lepa, humana, topla, slojevita i neobična priča koja je zavredela mesto u Diznijevoj kolekciji za sva vremena.

ROK SIMFONIJA U PREPUNOM DOMU SINDIKATA: "Queen Real Tribute" održao koncert za pamćenje! (VIDEO)

Knjige iz kolekcije Diznijevih klasika mogu se kupiti na kioscima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.