Večeras počinje Festival italijanskog filma

Izvor: Blic, 16.Sep.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje Festival italijanskog filma

Festival italijanskog filma u Beogradu počinje večeras (18) u Jugoslovenskoj kinoteci i trajaće do 24. 9. do kada će biti prikazani filmovi nove generacije italijanskih autora kao i klasici iz šezdesetih i sedamdesetih.

Specijalni gost festivala biće Paolo Đenoveze, jedan od trenutno najpoznatijih italijanskih reditelja, koji će na otvaranju festivala od 18h predstaviti svoj film “Potpuni stranci” (Perfetti sconosciuti) koji je u Italiji postigao rekordnu gledanost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Posle projekcije, od 20h, predviđen je susret autora sa publikom.

U okviru pratećeg programa, do 16. oktobra na istom mestu trajaće izložba "Poređenja" (Confronti). Reč je o postavci  troje srpskih i troje italijanskih mladih umetnika: Marka Gavrilovića, Milije Belića, Ivane Milev, Emanuele Fjoreli, Mikaele Latancio i Paola Radija. U istom galerijskom prostoru svoje kreacije i modne instalacije predstaviće i dva modna dizajnera: Fernanda Gatinoni i Igor Todorović.

Na festivalu će po prvi put u Srbiji biti prikazani italijanski filmovi: "Naši koraci / Navika lepote", "Mahinacija", "Da li me se sećaš?", "Imam prijatelje u raju", "Noć više nije strašna", "Sex cowboys"", "Zatvorenih pesnica" i "Za sve je kriv Frojd". Detaljan program i satnicu možete naći ovde.

Kao dodatak projekcijama, 17. i 18. septembra Jugoslovenska kinoteka biće domaćin profesionalnih susreta filmskog tržišta dve zemlje, sa ciljem stvaranja koprodukcija ili samostalnih produkcija.

Ove godine Festival italijanskog filma biće prvi put organizovan i u Subotici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.