Titanik 3D prvi na listi gledanosti u domaćim bioskopima

Izvor: Blic, 11.Apr.2012, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Titanik 3D" prvi na listi gledanosti u domaćim bioskopima

„Titanik 3D“, kultni film Džejmsa Kamerona koji se 5. aprila vratio na veliko platno u modernom izdanju, konvertovan u 3D, tokom prvih 5 dana prikazivanja bio je prvi na listi gledanosti u domaćim bioskopima, sa ukupno 11 754 gledalaca.

Ostvarenje o jednoj od najvećih tragedija koje su se u mirnodopsko vreme desile na moru vratilo se u bioskope u toku aprila kada se, širom sveta, na različite načine, obeležava stogodišnjica plovidbe čuvenog broda.

"Titanik" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bio jedan od tri broda britanske kompanije „Vajt star lajn", najveći putnički brod do tada, od koga su se očekivali potpuna bezbednost i visok kvalitet putovanja. Na prvom putovanju od Sauthemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom 1514 života.

Film „Titanik", inspirisan ovom tragedijom, koji je reditelj Džejms Kameron snimio 1997. godine, osvojio je ukupno 11 Oskara i bio u tom trenutku komercijalno najuspešniji film u istoriji.

Do danas je "Titanik 3D" na bioskopskim blagajnama u Americi zaradio

25 645 935 dolara (čime mu je ukupna zarada u bioskopskom životu porasla na 661 934 123 dolara). Tokom premijernog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama bio je treći na listi gledanosti.

VIDEO > Trejler za film "Titanik 3D":

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.