Švajcarac na liniji šest postaje Tramvaj zvani samoća

Izvor: RTS, 03.Feb.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Švajcarac" na liniji šest postaje "Tramvaj zvani samoća"

U subotu će na tramvajskoj liniji šest premijerno biti izvedena predstava "Tramvaj zvani samoća", u režiji Stevana Bodrože i u produkciji Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić". Četiri drame objedinjene u predstavu, napisale su studentkinje treće godine dramaturgije Fakulteta dramskih umetnosti.
Od prostora u kojem se svakodnevno prepliću različite sudbine, popularni "švajcarac" postao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozorišno poprište.

Mina Ćirić, Maša Radić, Neda Gojković i Galina Maksimović smestile su svoje komade u skučeni prostor tramvajske platforme.
Jedanaestoro glumaca će, ulazeći u tramvaj, zapravo ulaziti u dramu i tako razotkrivati porodične, ljubavne, partnerske, životne drame.
"Mnogo obraćam pažnju koliko ljudi glasno govore, koliko ceo tramvaj čuje šta se govori. Tramvaj, u stvari gradski prevoz, jedna je jako čudna pojava za ispoljavanje raznih emocija", smatra glumica Jasmina Avramović.
Glumica Anđela Jovanović kaže da se "vrti" oko usamljenosti, a na tim javnim mestima se još više vidi koliko je čovek sam.
Početna stanica za publiku sa kupljenim kartama je kod Tašmajdanskog parka. Sa likovima i njihovim pričama, više od sat vremena krstariće do tramvajske okretnice na vrhu Bulevara pa onda nazad do Vukovog spomenika.
"Čitav taj koncept je zvučao izazovno i drugačije. Imali smo probe u 'Vuku' gde je bila jedna atmosfera, onda smo ušli u garažu GSP-a gde je bila druga atmosfera. Skoro smo izašli na ulicu i počeli da kružimo gradom i to je potpuno drugi doživljaj", ističe glumac Stefan Radonjić.
"Tramvaj zvani samoća" voziće 9, 17, i 25. februara od 17.30. Predstava je realizovana u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijera predstave "Tramvaj zvani samoća"

Izvor: BKTV News, 04.Feb.2017, 10:38

Predstava "Tramvaj zvani samoća" u režiji Stevana Bodrože biće premijerno izvedena večeras u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić"...Publika će ući u 18 sati u tramvaj broj 6 ispred Crkve Svetog Marka i nakon 80 minuta vožnje izaći kod Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić"...Predstava...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.