Srce Sarajeva meksičkom reditelju Mišelu Franku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 14:58

"Srce Sarajeva" meksičkom reditelju Mišelu Franku

Nagrada Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala biće uručena Mišelu Franku (40), meksičkom režiseru, scenaristu i producentu, za njegov izvanredan doprinos filmskoj umetnosti, kao i za podršku festivalu, saopštili su organizatori.

U okviru programa festivala biće organizovana retropsektiva njegovih dela u festivalskom programu "Tribute to" (Posvećeno).

Frankova prva poseta Sarajevu bila je 2009. godine s njegovim prvim dugometražnim filmom "Daniel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ana", koji je premijerno prikazan u sekciji Directors' Fortnight na filmskom festivalu u Kanu.

Na 23. Sarajevo Film Festivalu (2017.) Franko je bio predsednik žirija Takmičarskog programa - Igrani film.

Njegov film "Aprilova ćerka" osvojio je nagradu žirija sekcije "Un Certain Regard" na filmskom festivalu u Kanu te godine i prikazan u sklopu Open Air programa 23. Sarajevo Film Festivala.

Frankov novi film "Nuevo orden", čija je radnja smještena u distopijskom Meksiko Sitiju, trenutno je u postprodukciji.

Ovaj Frankov film, za koji su svi prestižni A festivali pokazali interes, jedan je od najiščekivanijih ove jeseni.

Iz organizacije festivala su poručili će Sarajevo Film Festival biti održan u predviđenom terminu - od 14. do 21. augusta - na festivalskim lokacijama i online, u skladu sa situacijom uzrokovanom pandemijom kovid-19.

"Sigurnost i zdravlje gostiju i zaposlenih su prioritet je Sarajevo Film Festivala. Timovi Festivala i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo zajedno sa federalnim nivoima zdravstvenih institucija još od kraja maja rade na uspostavljanju epidemiološkog protokola za sve festivalske lokacije, kao i posebnog protokola prilikom dolaska festivalskih gostiju", navode organizatori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Meksikancu Franku ‘Počasno srce Sarajeva’

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020

Nagrada "Počasno Srce Sarajeva" 26. Sarajevo Film Festivala (SFF) biće uručena meksičkom režiseru, scenaristi i producentu Mišel Franku (Michel Franco), objavljeno je 13. jula na službenoj stranici Festivala. Iz SFF navode da će, kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.