Španska policija uhapsila četiri osobe zbog lažnog Pikasa

Izvor: Blic, 07.Jul.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska policija uhapsila četiri osobe zbog lažnog Pikasa

Španska policija uhapsila je četiri osobe koje su pokušale da prodaju lažno delo Pabla Pikasa za 1,2 miliona evra.

Kako prenosi AP, slika, falsifikat Pikasovog dela "Buste d'un jeune garcon" (Poprsje mladića) iz 1964, nuđena je uz lažna dokumenta sa potpisima Palome Pikaso, jedne od kćerki španskog slikara i jednog renomiranog francuskog stručnjaka umetnosti.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšena tri trgovaca umetninama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasnik lažne slike, koji je poznati madridski antikvar.

Povezane vesti: Francuska policija uhapsila vojnog komandanta ETA Španska policija razbila lanac dečje prostitucije Načelnik policije jurio kradljivca Sezanove slike U Španiji uhapšeni makroi koji su prostitutkama tetovirali bar kodove Pogledajte: Pikasovu "Gerniku" restaurira robot ultraljubičastim zracima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni prodavci lažnog Pikasa

Izvor: Beta, 07.Jul.2012

MADRID, 7. jula 2012. (Beta-AP) - Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u subotu da su uhapšene četiri osobe zato što su pokušale da prodaju lažnu sliku Pabla Pikasda za 1,2 miliona evra...

Nastavak na Beta...

Španska policija uhapsila četvoro prodavaca lažnog Pikasa

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2012

MADRID - Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su uhapšene četiri osobe zato što su pokušale da prodaju lažnu sliku Pabla Pikasda za 1,2 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.