Uhapšeni prodavci lažnog Pikasa

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jul.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni prodavci lažnog Pikasa

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u subotu da su uhapšene četiri osobe zato što su pokušale da prodaju lažnu sliku Pabla Pikasda za 1,2 miliona evra.

Uz falsifikat ulja na platnu iz 1964. "Portret mladića" (Buste de Jeune Garcon) uhapšeni su imali faslifikovana dokumenta o autentičnosti s potpisima jedne od Pikasovih ćerki Palome i poznatog francuskog stručnjaka za slikarstvo.Istražitelji su uz pomć muzejskh stručnjaka ustanovili da prava slika, koja se neznatno razlikuje od lažne, ima zvanični sertifikat Pikasove ćerke Maje Vidmajer.Špansko ministarstvo navelo je da su policijaci uhapsili tri trgovca umetničkim delima koji su učestvovali u prodaju i vlasnika slike, poznatog antikvara iz Madrida.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.