Španska književnica u Kući pisaca u Tršiću

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska književnica u Kući pisaca u Tršiću

LOZNICA - U Kući pisaca u Tršiću, od danas boravi i stvara spisateljica, prevodilac i kritičar Izabel Njunjez iz Španije.

Direktorka lozničkog Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Dajana Đedović rekla je da će Njunjezova biti prvi gost prve Kuće pisaca u Srbiji, koja je u rodnom mestu Vuka Karadžića, otvorena prošle godine u okviru svečanosti Vukov sabor.

Njunjezova je rođena 1957. godine u Španiji, zaposlena je kao urednik rubrike kulture u jednom od najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << španskih dnevnih listova "La Vanguardia".

Objavila je četiri zbirke priča, knjigu eseja i putopisa "Ako drvo padne - Razgovori o ratu na Balkanu" i u nastajanju je roman koji će završiti u Tršiću.

Dve priče iz njenih zbirki su prevedene na srpski jezik. Ona će u Tršiću boraviti tri nedelje.

Pokrovitelji boravka Izabel Nunjez u Tršiću su Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, grad Loznica i Centar za kulturu "Vuk Karadžić".

Kuća pisaca, predviđena je da bude mesto gde će strani pisci boraviti i raditi, ali i upoznavati kulturu, istoriju i običaje srpskog naroda, rečeno je prilikom prošlogodišnjeg otvaranja tog objekta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.