Raspisan konkurs za najbolji film na temu Najkraći dan

Izvor: Blic, 20.Nov.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za najbolji film na temu "Najkraći dan"

Organizacija Filmkultura obeležiće Svetski dan kratkometražnog filma trećom po redu manifestacijom Najkraći dan u Domu omladine Beograda 21. decembra.

"Izbor datuma nije slučajan – 21. decembar je najkraći dan u godini i zbog toga je proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, kada se se širom Evrope i sveta organizuju događaji koji afirmišu ovu filmsku formu", navodi se u saopštenju organizatora.

Pored revije filmova u Domu omladine, selekcija kratkometražnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmova biće prikazana u različitim javnim prostorima: autobusima GSP-a, radnjama tehničke opreme, barovima, kladionicama i poštama. Vizuelni identitet ovogodišnje manifestacije kreirao je naš proslavljeni grafički dizajner, Slavimir Stojanović.

Stavljajući naglasak na učešće publike u proces stvaranja filma, Filmkultura i ove godine organizuje konkurs za najbolji film u trajanju od 3 minuta na temu najkraćeg dana. Svako može da učestvuje, a najbolji filmovi biće prikazani 21.decembra 2015. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije Najkraći dan.

Pobednički film bira publika, specijalni apart aplauzometar će meriti jačinu aplauza, a pobednika očekuje nagrada.

Rok za prijave je 12. decembar 2015.

Link i šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu konkurs@filmkultura.org. Film prethodno treba postaviti na YouTube ili Vimeo sa opcijom ''private''.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.