Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

Izvor: B92, 30.Jul.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of..." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona.

Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih tragedija, imao i opasan porećemaj u ishrani.

U novoj sezoni TV dokumentarca otkriveno je da se Roj prejedao i držao drastične dijete, te da je ova vrsta zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovela do prerane smrti u 52. godini.

Američki patolog Majkl Hanter je izneo da je Orbison bio opsednut svojom težinom, a dodatno na poremećaj u ishrani su uticali gubitak supruge i dvoje dece. On je tada, tvrdi Majkl, usmerio svu pažnju ka poslu.

Koliko je bio opterećen svakim kilogramom, kao i željom da izgleda dobro na sceni, govori činjenica da je Roj jeo samo brzu hranu a potom, nekoliko dana pre koncerta, izgladnjivao se do iznemoglosti.

"Takvo variranje u težini nesumnjivo je predstavljalo ogroman napor za njegovo srce", napominje američki patolog.

Osim poremećaja u ishrani, Roj je imao i problema sa srcem, te mu je deset godina pre smrti ugrađen trostruki srčani bajpas.

Mnogi smatraju da su mu zdravlje takođe narušile i porodične tragedije.

Naime, Roj je izgubio prvu ženu Klodet Frejdi, koja je 1966. godine poginula u saobraćajnoj nesreći, dok su njegova dva sina nastradali u požaru koji je 1968. zahvatio njegov dom u Tenesiju.

Muzičar će trajno ostati upamćen po svojim velikim hitovima: "Only the Lonely", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "Crying", "Running Scared" i "You Got It".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2018, 08:11

U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of.." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona...Jedan od pionira rokenrola, američki pjevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

Izvor: OkRadio.rs, 31.Jul.2018

U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of.." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona. Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.