Preminuo pevač grupe Smak Boris Aranđelović

Izvor: B92, 27.Avg.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pevač grupe "Smak" Boris Aranđelović

Pevač sastava "Smak" Boris Aranđelović preminuo je Roterdamu u Holandiji posle duge i teške bolesti u 67. godini života.

Rođen je 13. oktobra 1948. u Kragujevcu a član "Smaka" je bio od 1973. godine.

U grupu Smak je došao kao vokalni solista. Poznat po pevanju u visokim registrima što mu je, uz osobenu boju glasa, donelo prepoznatljivost, pa samim tim i popularnost kod najšire publike.

Koncertni frontmen, na svojim plećima je izneo teret koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nametnule složene melodije i ritmička kompleksnost tekstova. Vredi pomenuti i razumevanje za odnos pevačkih i instrumentalnih numera koje su se nalazile na repertoaru grupe.

Poslednjih decenija živeo je u Holandiji, a nastupao je u obnovljenoj (originalnoj) postavi "Smaka" na koncertima u "Areni" 2012. i na Ušću juna 2015.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.