Preminuo legendarni bubnjar i član grupe Krim, Džindžer Bejker (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni bubnjar i član grupe Krim, Džindžer Bejker (VIDEO)

Velikan rokenrola.

Jedan od najuticajnijih bubnjara i jedan od osnivača britanske rok grupe Krim (Cream), Džindžer Bejker, preminuo je danas u 81. godini, saopštila je njegova porodica.

Bejkerov sin je na društvenoj mreži Tviter objavio da je bubnjar preminuo "mirno u bolnici", prenosi AP.

Bejker je poznat kao jedan od najinovatnijih i najuticajnijih bubnjara, navodi BBC.

Njegov stil odlikovala je kombinacija džeza i sirove snage roka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a u privatnom životu bio je temperamentan i konfliktan te je njegovo ponašanje i na bini često izazivalo ekscese.

Tročlani bend Krim svirao je od 1966. godine do 1968.

Zajedno sa ostalim članovima benda Krim, Džekom Brusom i Erikom Kleptonom, primljen je u Rokenrol kuću slavnih 1993. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Džindžer Bejker

Izvor: SEEcult.org, 06.Okt.2019

Legendarni engleski bubnjar Džindžer Bejker (Ginger), smatran jednim od najkreativnijih i najuticajnijih bubnjara u istoriji rok muzike, preminuo je 6. oktobra u 81. godini. Bejker je preminuo u bolnici, kako je kratko objavljeno na njegovom profilu na Tviteru, koji je međuvremenu preplavljen izrazima...

Nastavak na SEEcult.org...

Preminuo legendarni bubnjar Džindžer Bejker

Izvor: OkRadio.rs, 06.Okt.2019

Džindžer Bejker, jedan od najinovativnijih i najuticajnijih bubnjara u istoriji rok muzike, preminuo je u 80. godini. Kako prenosi BBC, jedan od osnivača benda Cream tokom karijere nastupao je sa još nekoliko grupa.   Njegov stil je bila kombinacija džeza i roka.   Zbog svojih muzičkih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.