Preminuo Džindžer Bejker, bubnjar grupe Krim (VIDEO)

Izvor: Beta, 06.Okt.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džindžer Bejker, bubnjar grupe Krim (VIDEO)

Bubnjar i jedan od osnivača rok benda "Krim", Džindžer Bejker preminuo je u 80. godini, potvrdila je danas njegova porodica."Veoma smo tužni jer saopšavamo da je Džindžer mirno preminuo u bolnici ovog jutra", napisali su oni na društvenoj mreži Tviter.Zajedno sa ostalim članovima benda Krim, Džekom Brusom i Erikom Kleptonom, primljen je u Rokenrol kuću slavnih 1993. godine."Krim" je bila engleska bluz-rok grupa iz 60-ih godina 20. veka. Danas se smatra za prvu supergrupu u rok muzici, a njihov zvuk bio je mešavina bluza, hard roka i psihodelije.Svoje poslednje godine proveo je na ranču u Južnoj Africi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Preminuo Ginger Baker, jedan od najvećih bubnjara svih vremena

Izvor: BalkanRock.com, 06.Okt.2019

Ginger Baker, legendarni britanski bubnjar rock i blues benda iz 60-ih, Cream, preminuo je u nedelju u bolnici u koju je primljen u kritičnom stanju pre desetak dana. Cream, u kojem su pored Gingera Bakera svirali još i Jack Bruce i gitarista Eric Clapton, smatra se prvim superbendom dosad, premda...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.