Premijera predstave Kaštel u jezeru na 139. rođendan NP Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2021, 10:46

Premijera predstave "Kaštel u jezeru" na 139. rođendan NP Sombor

Pre 139 godina Narodno pozorište Sombor otvorilo je svoja vrata za publiku. Danas će proslaviti rođendan drugom premijerom u sezoni, predstavom "Kaštel u jezeru" u režiji Marjana Nećaka.

Predstava, kako kaže reditelj, ima zaboravljen način izraza ljubavi i predstavlja višeslojnu bajku za odrasle.

"Predstava nosi u sebi priču, koja je na prvi pogled jednostavna, ali nosi neke slojeve koji se tiču svakog čoveka. Mislim da se svako našao ili osetio predstavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na jedan emotivan način. Radi se o porodici koja uspeva ili ne uspeva u svojoj viziji života", rekao je reditelj Nećak.

Od kada somborsko Narodno pozorište deluje kao profesionalno ovo je 531. premijera, a do kraja godine publika će uživati u još dve nove predstave.

"Prvog decembra očekuje nas predstava "Svaka divna stvar" u režiji našeg glumca Ninoslava Đorđevića i potom krajem decembra premijera predstave "Kralj Ibi" u režiji Urbana Andraša", rekla je ,direktorka Narodnog pozorišta Sombor Bojana Kovačević.

Predstava "Kaštel u jezeru" već je uvrštena u repertora Narodnog pozorišta Sombor, a prva repriza biće odigrana 2. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.