Potpisan Sporazum izmedju pozorišta i RTS

Izvor: S media, 10.Jun.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Sporazum izmedju pozorišta i RTS

Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Djurović i direktor Radiodifuzne ustanove Radio televizija Srbije - televizija Beograd Nikola Mirkov potpisali su danas Sporazum o saradnji dve nacionalne ustanove u cilju unapredjenja kulturnih i umetničkih sadržaja.

Sporazum obavezuje da dve kuće u okviru svojih mogućnosti, zajedničkog korišćenja tehničko - tehnoloških kapaciteta, medijskog prostora i sadržaja, uspostave saradnju od obostranog interesa i razvoj kulture u celini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Upravnik nacionalnog teatra DJurović rekao je da je i dosadašnja saradnja dve kuće bila veoma dobra i izrazio nadu da će posle ovog sporazuma biti znatno bolja.

"Ovo je za nas značajan dan, jer ćemo, izmedju ostalog, u cilju popularizacije Narodnog pozorišta omogućiti našim gledaocima ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu, da uživaju u pozorišnoj umetnosti", istakao je Djurović.

Prvi zajednički projekat dogodiće se početkom oktobra kada će RTS direktno prenositi premijeru predstave "Zlatno tele" Iljfa i Petrova u režiji i dramatizaciji Gorana Markovića, koja će biti održana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

"Biće to prvi put u istoriji našeg teatra da premijera jedne pozorišne predstave bude direktno prenošena na kanalu nacionalne televizije. Posle toga uslediće i druge akcije, a sve u cilju još bolje i kvalitetnije saradnje i razmene izmedju dve nacionalne kuće", rekao je Djurović.

Prema rečima Mirkova, pripreme za ovaj spektakl kojim će dve kuće zajedno iznenaditi kulturnu javnost, počinju od danas. On je najavio da će prenos biti realizovan sa 12 do 14 kamera kako bi se gledaocima pored malih ekrana na najbolji mogući način dočarala ne samo predstava već i atmosfera premijere.

"Snimaćemo ulazak publike sa Trga Republike, sve ono što se bude dešavalo pre početka predstave, u pauzi i na kraju", kazao je Mirkov i dodao da je duboko uveren da ovakav poduhvat može samo da podstakne interesovanje publike za pozorište i da, u smislu propagande, bude u korist kako pozorišta, tako i televizije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja Narodnog pozorišta i RTS-a

Izvor: RTS, 10.Jun.2010

Potpisan sporazum o saradnji Radio-televizije Srbije i Narodnog pozorišta u cilju unapređenja kulturnih i umetničkih sadržaja. Prvi zajednički projekat dve nacionalne kuće direktan TV prenos premijerne predstave "Zlatno tele" u oktobru...Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović i direktor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.