Narodno pozoriste i RTS potpisali Protokol o saradnji

Izvor: Glas javnosti, 11.Jun.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozoriste i RTS potpisali Protokol o saradnji

BEOGRAD - Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov potpisali su Protokol o saradnji Nacionalnog teatra i Radio televizije Srbije, u cilju unapređenja kulturnih i umetničkih sadržaja.

Božidar Đurović je prilikom potpisivanja Protokola u prostorijama Narodnog pozorišta rekao da će prvi zajednički projekat, nakon potpisivanja Protokola biti realizacija direktnog prenosa premijere predstave "Zlatno telo" Iljfa  Petrova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u režiji Gorana Markovića, koja je zakazana za početak oktobra.

Prema njegovim rečima, direktan prenos premijere predstave će omogućiti većem broju gledaoca, van Beograda da uživaju u pozorištu, uticaće na popularizaciju pozorišne umetnosti, a takođe će značajno obogatiti program RTS-a.

Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov istakao je da će premijerno izvođenje predstave "Zlatno tele" RTS snimati sa 14 kamera, i da će cilj biti da se kompletna atmosfera, kako u samom pozorištu tako i van njega, prenese na male ekrane.

U predstavi "Zlatno tele", koja će predpremijerno biti izvedena tokom leta u više gradova u Srbiji, igraju Milan Lane Gutović, Vlastimir Đuza Stjiljković, Nenad Stojmenović, Darko Tomović. Radovan Miljanić i Ivana Jovanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.