PREMIJERA PREDSTAVE DETROIT: Dva naizgled različita para, pokazaće propast američkog sna

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJERA PREDSTAVE DETROIT: Dva naizgled različita para, pokazaće propast "američkog sna"

Premijera predstave DETROIT autorke Lise D’Amur (Lisa D’Amour) u režiji Olega Novkovića na sceni ’’Petar Kralj’’ Ateljea 212 u Beogradu.

DETROIT je predstava koja kroz priču o komšijskim odnosima dva mlada para u američkom predgrađu problematizuje ekonomsko-političko stanje savremenih Sjedinjenih Država.

Sukob dva naizgled različita para, reditelj prepoznaje kao dijalog i konflikt fluidnih identiteta u kontekstu savremene američke politike. Detorit >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je predstava o propasti ’’američkog sna’’ ili o problemu našeg ’’sna o Americi’’.

Savremeni američki komad DETROIT je bio u najužem izboru za Pulicerovu i Susan Smit Blekburn (Susan Smith Blackburn) nagradu. Premijerno je izvedena 2010. godine u Čikagu u Steppenwollf Theatre Company. Komad je nagrađen Obi Nagradom (Obie Award) za najbolju novu američku dramu 2013. godine.

Ovo je ujedno i prva pozorišna režija proslavljenog i nagrađivanog filmskog reditelja Olega Novkovića, čiji su filmovi priznati i višestruko nagrađivani na najprestižnijim svetskim festivalima.

U predstavi igraju: Ivana Vuković, Jovana Stojiljković, Uroš Jakovljević, Dejan Dedić i Erol Kadić, dok autorski tim čine dramaturg Dimitrije Kokanov, kostimografkinja Dragica Lauševi i scenografkinja Marija Jeftić.

Premijerno izvođenje zakazano je za četrvrtak 9. februar u 20.30 na sceni ,,Petar Kralj".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZORIŠNI DEBI OLEGA NOVKOVIĆA "Srednja klasa postaje zapaljiva kad se raspada"

Izvor: Blic, 09.Feb.2017

Na Sceni “Petar Kralj” Ateljea 212 večeras (20.30) je premijera predstave “Detroit” u režiji Olega Novkovića...Reč je o popularnom, savremenom američkom komadu „Lise d’Amur“ u kome se kroz živote dva mlađa para u današnjoj Americi, između ostalog, preispituje raspadanje srednjeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.