Otvorena izložba Gustav Klimt: Sladoled inspirisan slikom Poljubac

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Gustav Klimt": Sladoled inspirisan slikom "Poljubac"

Stogodišnjica od smrti tvorca bečke secesije Gustava Klimta obeležena je otvaranjem izložbe u Kulturnom centru "Grad" uz podršku Austrijskog kulturnog foruma i kompanije Frikom.

Posetioci izložbe imali su priliku da vide slike i fotografije iz Klimtovog opusa, a specijalno povodom godišnjice smrti velikog slikara, kompanija Frikom predstavila je svoj novi sladoled bogatog ukusa inspirisan najpoznatijim delom "Poljubac".

Inspirisan genijalnošću vrhunskog umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Gustava Klimta, Frikom je stvorio sladoled bogatog ukusa sa raskošnim detaljima poput njegovih najvećih remek- dela. Svim zaljubljenicima u umetnost i onima koji svet vide drugačijim očima, Grandissimo sladoled pružiće posebne trenutke uživanja i inspiracije.

Foto: Promo

Slika "Poljubac" nastala je 1907.  i je jedna od najpoznatijih i najreprodukovanijih slika na svetu. Uprava dvorca Belvedere kupila ju je pre 105 godina i tada je bila najskuplje plaćena slika u Austriji, a veruje se da je taj status zadržala do danas. Kompaniija Frikom je ekskluzivno otkupila prava za reprodukciju ovog dela i u novom Grandissimo pakovanju ponudila ljubiteljima autentičnu umetnost u sladoledu.

Foto: Promo

Vrhunska umetnička dela pružaju neponovljivi doživljaj, pojedinačno svakome od nas. Spona između umetnosti i uživanja u sladoledu je veoma jaka, jer su za nastajanje potrebni posvećenost, strast i trud , koji donose vrhunski doživljaj ukusa i uživanja.

U sredu 4. aprila posetioci će imati priliku da uz degustaciju novog Grandisimo sladoleda pogledaju i film Raoula Ruiza "Klimt" prikazan i na Berlinale festivalu sa Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi.

Izložba je otvorena do 8. aprila.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.