Operom protiv koronavirusa: Tamo daleko u izvođenju Anastasije Holc (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operom protiv koronavirusa: "Tamo daleko" u izvođenju Anastasije Holc (VIDEO)

Naša mlada i talentovana operska diva Anastasija Holc, docent na Akademiji umetnosti Univerziteta Slobomir P i BLS u Kini, solistkinja mnogih operskih kuća bivših Sovjetskih republika, doktorant Akademije umetnosti u Novom Sadu i Zorka Milivojević, klavirski saradnik na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, učinile su nesvakidašnji i krajnje originalan video zapis Pucinijeve arije i Rahmanjinov dela u kućnim uslovima putem interneta.

Anastasija je prikazala pored ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i treću kompoziciju, nama svima znanu "Tamo daleko" koju je otpevala uz matricu Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" čiji je dugogodišnji saradnik.

U uvodnom delu možete čuti i obraćanje umetnice i njenu podršku u borbi protiv COVID-19 koji se smatra najvećom pošasti 21 veka.

"Želja nam je da i na ovaj način budemo uz naš narod i da zajedniči što pre pobedimo ovu opasnu pošast koja se nadvila ne samo nad našom zemljom već i celim svetom. Ovo je i prilika da pridružim svi umetnicima na planeti u borbi protiv ove opake zarazne bolesti i da na najlepši način uzvratim svim onim ljubiteljima opere koji su u prethodnom periodu punili sale širom naše zemlje i drugih država gde sam uspešno nastupala", kaže doktorantkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu naša operska diva Anastasija Holc.

Inače Anastasija je postala miljenica novosadske publike nakon što je krajem prošle godine sjajno odigrala ulogu "Mimi" u Pučinijevoj operi Boemi. Pobednica je i međunarodnog operskog takmičenja Vera Kovač Vitkaj koje je održan početkom mata ove godine u Novom Sadu.

Anastasija je ujedno i jedina operska umetnica sa naših prostora koja je uspela da prezentuje ovakav snimak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.