Novo izdanje Prvog srpskog bukvara iz 1597. godine

Izvor: NaDlanu.com, 31.Maj.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo izdanje Prvog srpskog bukvara iz 1597. godine

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Zavod za udžbenike iz Beograda obeležio je u ponedeljak svoj 53. rođendan predstavivši kritičko izdanje Prvog srpskog bukvara inoka Save iz 1597. godine. Direktor Zavoda Miloljub Albijanić rekao je na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu da Prvi srpski bukvar Inoka Save predstavlja dar đacima, studentima i profesorima, kao vrednost koja je moderna, a čuva temelj srpske pismenosti. ...

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo izdanje Prvog srpskog bukvara

Izvor: Mondo, 31.Maj.2010

Zavod za udžbenike iz Beograda obeležio je danas svoj 53. rođendan predstavivši kritičko izdanje Prvog srpskog bukvara inoka Save iz 1597. godine.

Nastavak na Mondo...

Novo izdanje Prvog srpskog bukvara

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2010

Zavod za udžbenike iz Beograda predstavo je danas kritičko izdanje Prvog srpskog bukvara Inoka Save iz 1597. godine,. čime je obeležio 53 godine postojanja.

Nastavak na Vesti-online.com...

Dan Zavoda za udžbenike u znaku prvog bukvara

Izvor: Danas, 31.Maj.2010

Svečanošću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i dodelom nagrade „Stojan Novaković“, Zavod za udžbenike juče je obeležio 53. godine postojanja. Ovogodišnji Dan Zavoda bio je posvećen priči o Prvom srpskom bukvaru, koji je prvi put štampan 30. maja 1597. godine, a koji je ova izdavačka...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.