Novi Sad slavi knjigu, stižu i buktjuberi

Izvor: RTS, 05.Mar.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad slavi knjigu, stižu i buktjuberi

U Novom Sadu je počeo Međunarodni sajam knjiga, na kome će se u narednih sedam dana predstaviti 150 izlagača iz 13 zemalja.
Neke koštaju manje od kutije žvakaćih guma, svega 49 dinara, druge mogu da se nađu na sniženju – do 80 posto, a Osmog marta žene će dobiti dodatne popuste. Dani su knjige u Novom Sadu.

"Naši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popusti su od 20-40 posto u zavisnosti od toga da li je neki naslov noviji, onda je popust manji. Popusti važe i u našim maloprodajnim objektima tokom trajanja sajma i koji dan još posle", kaže Dobrija Jovičić iz Zavoda za udžbenike.
Direktor Izdavačke kuće "Platoneum" Dušan Vujičić kaže da se od njihovih izdanja čita praktično sve – istorija umetnosti, istorija umetnosti Srpske pravoslavne crkve i opšta istorija umetnosti. 
A da sve ne bi bilo kao nekad, prvi put dok traje Sajam gradom šetaju knjiške vile i na raznim mestima skrivaju knjige. Prepoznaćete ih po zelenim mašnama i torbama. To je internacionalni projekat koji je pre dve godine počela glumica Ema Votson.
"Knjiške vile donose vilinsku prašinu i ostavljaju knjige svuda po svojim gradovima i usrećuju čitaoce koji knjigu možda ne mogu da priušte. Tu knjigu može da zadrži ili da je pokloni nekome i tako on sam postane knjiška vila", kaže vila Katarina Kostić.
Posetioci će moći da upoznaju domaće i inostrane pisce, biće održani i Sajmovi obrazovanja i zapošljavanja, izložba Art ekspo, Festival ilustracije knjige i još jedna novost.
"Panel Buktjubera, s obzirom na to da su svi već sada naviknuti na Jutjub, ajde neka pronađu i Buktjub, pa da vide šta se tamo dešava. Mi ćemo ovde objasniti kako da postanete član te zajednice", kaže Gordana Knežević sa Novosadskog sajma.
Tradicionalno, na sajmu će biti održani i Dani ruske kulture i manifestacija "Dani Laze Kostića" gde će biti predstavljeni dobitnici najznačajnijih književnih nagrada između dva sajma, a najboljem piscu i izdavaču biće dodeljeno priznanje koja nosi njegovo ime. 
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2019

U Novom Sadu danas su otvoreni Međunarodni sajam knjiga i izložba umjetnosti "Art ekspo" na kojima će do 11. marta učestvovati 150 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.