Nagrada Sveta Petka za Miloša Petkovića

Izvor: Art-anima.com, 04.Apr.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Sveta Petka" za Miloša Petkovića

Iako stvara na polju epske fantastike, mnogi prepoznaju u Milošu Petkoviću jednog od beležnika i čuvara naše tradicije, mitologije i običaja kroz moderne književne forme - piše PISB.

Zbog izraženog odnosa prema legendama i tradiciji grada Niša u romanu "Perunov hroničar" (u kome se govori o Vilingradu, vili Naisi) Petkoviću je ove godine dodeljena nagrada "Sveta Petka".

U pitanju je priznanje koje se upućuje mladim umetnicima kao podrška njihovom zalaganju. Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << godine Petković se našao među tri dobitnika kojima je uručena plaketa i diploma, kao i finansijska podrška za dalji rad u vrednosti od 30.000 dinara. 

Svakako, mladom piscu će, pre svega, sama nagrada predstavljati motivaciju da nastavi sa svojim kvalitetnim stvaralačkim književnim radom. Petković je, inače, uz Aleksandra Tešića jedan od najzapaženijih predstavnika domaće epske fantastike - ističe se na sajtu PISB.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.