Muzeji se povlače iz Saveta za Bijenale u Veneciji

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzeji se povlače iz Saveta za Bijenale u Veneciji

Stručna veća Muzeja savremene umetnosti (MSU) i MSU Vojvodine uputila su danas ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću otvoreno pismo, obaveštavajući ga da neće učestvovati Programskom savetu za izbor predstavnika Srbije na 58. Venecijanskom bijenalu, jer sastav Saveta nije izabran transparentno.

U pismu se ne spori diskreciono pravo ministra da imenuje članove Programskog saveta, ali i ukazuje kako MSU i MSUV ne žele da preko svojih institucija daju legitimitet i pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << načinu rada koji nije saglasan sa najvišom standardima stručne kompetencije, transparentnosti i profesionalizma za koji se zalažu.

"Ovakav vaš pristup je u suprotnosti sa kriterijumima i standardima rada naših institucija i stvara uslove za potencijalni sukob sa stručnom javnošću i interesima struke", navodi se u pismu upućenom ministru kultura.

"Smatramo da se sa ovakim sastavom Programskog saveta, nismo u mogućnosti da ispunimo osnovne kriterijume autonomnog, kritičkog i profesionalnog delovanja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzeji savremene umetnosti: Nestručan izbor predstavnika za Venecijansko bijenale

Izvor: RTS, 01.Nov.2018

U otvorenom pismu stručnih veća Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i Muzeja savremenih umetnosti Vojvodine ministru kulture i i informisanja poručuje se da te dve institucije neće učestvovati u radu Programskog saveta za izbor predstavnika Srbije na 58. Bijenalu u Venneciji, jer, kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.