Izvor: SEEcult.org, 01.Nov.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSUB i MSUV traže transparnentnu proceduru za 58. Bijenale u Veneciji

Stručna veća Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu obavestila su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije da nisu spremna da učestvuju u Programskom savetu za izbor predstavnika Srbije na 58. Venecijanskom bijenalu zbog netransparentnog načina na koji su imenovani članovi tog tela.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Muzeji se povlače iz Saveta za Bijenale u Veneciji

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018

Stručna veća Muzeja savremene umetnosti (MSU) i MSU Vojvodine uputila su danas ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću otvoreno pismo, obaveštavajući ga da neće učestvovati Programskom savetu za izbor predstavnika Srbije na 58. Venecijanskom bijenalu, jer sastav Saveta nije izabran transparentno...U...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.