Izvor: Blic, 13.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi glumci zaslužuju da osvoje Niš

Mladi glumci zaslužuju da osvoje Niš

NIŠ (Tanjug) Nišlije sa nestrpljenjem isčekuju početak 'Filmskih susreta' koji su zakazani za 23. avgust i koji će naše najpoznatije glumce držati na okupu do 28. avgusta, uz prikazivanje osam filmova domaće produkcije, od čega će dva moći da se vide po prvi put.

Pripreme za ovogodišnje susrete glumaca počele su sa velikim zakašnjenjem zato što je Skupština grada je imala dodatne probleme, budući da se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konkurs za suorganizatora niko nije javio, dok su neke producentske kuće uslovile prikazivanje svojih filmova veoma visokim finansijskim zahtevima.

Zakašnjenje je obrazloženo uvođenjem vanrednog stanja u zemlji, a zajednički jezik sa producentima nije nađen, pa će, navode organizatori, izostati, na primer, prikazivanje filma 'Kordon' Gorana Markovića.

Umetnički direktor festivala Svetlana Bojković najavljuje, uprkos problemima, dobar program, učešće mnogih mladih i darovitih glumaca, pa tako, borba za prestižne niške glumačke nagrade neće ni ove godine biti nezanimljiva.

Grad će iz budžeta za festival izdvojiti 10 miliona dinara, što bi, uz uključivanje sponzora, trebalo da bude dovoljno za glumačku feštu, bar prošlogodišnjeg nivoa.

Festival će biti otvoren tradicionalnom predajom ključeva Tvrđave glumcima i filmom 'Profesionalac' Dušana Kovačevića, dok će sledećih večeri biti prikazano još sedam filmova.

Tradicionalno, na festivalu će biti dodeljenje i nagrade 'Pavle Vuisić' i nagrada za najuspešniji glumački par godine 'Ona i on', a planirano je mnogo drugih propratnih manifestacija.

Ocenjujući ovogodišnju produkciju Bojković je novinarima rekla da se nije rukovodila da li se njoj dopada režija, scenario..., već da u svim tim filmovima postoje glumci koji zaslužuju da konkurišu za nagrade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.