“MOJ OTAC JE STRELJAN“: Nađa je bila jedina srpska glumica u filmovima o Bondu, a njen život je i VELIKA TUGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2020, 08:23

“MOJ OTAC JE STRELJAN“: Nađa je bila jedina srpska glumica u filmovima o Bondu, a njen život je i VELIKA TUGA

Velika glumica i borac.

Srpskoj javnosti gotovo je nepoznato da je Nađa Poderegin (pravo prezime Regin) jedina srpska glumica koja je igrala u serijalu o čuvenom agentu 007. Ona je početkom šezdesetih igrala u dva filma iz ovog serijala - "Iz Rusije S ljubavlju" i u čuvenom "Goldfingeru".

Prvi put se u filmu o agentu 007 pojavila 1963, kada je glumila ljubavnicu Pedra Armandarisa koji je tumačio lik saveznika Džejms Bonda, Karima Beja. Šon Koneriju je, inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo bio drugi film kako glumi čuvenog Džejms Bonda.

- Pedro Armandaris odigrao je poslednju ulogu u filmu "Iz Rusije s ljubavlju". On je za vreme snimanja već bio jako bolestan i kasnije su mnoge scene s njim izbačene. Prvi put se osmehnuo na snimanju kada sam mu rekla da sam ga gledala u filmu "La Perla", još kao studentkinja u Jugoslaviji - ispričala je Nađa za "Blic" pre nekoliko godina.

Naredni serijal o Džejmsu Bondu sa Šonom Konerijem - "Goldfinger", pojavio se već sledeće godine, a bio je nagrađen i Oskarom za zvučne efekte.

- Sećam se da je Šon bio divan glumac i kolega koji je uvek bio spreman da pomogne. Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - priča uz osmeh Nađa.

Ipak, put do uloge Bondove devojke bio je za Nađu dug i težak.

Porodicu Poderegin Drugi svetski rat zatekao je u Kraljevu. Tada je izgubila oca.

- Nemci su te 1941. u Kraljevu streljali na hiljade civila. Među njima je bio i moj otac, naučnik i profesor Poljoprivredne škole. Nudili su mu spas, jer je bio ruski emigrant, ali on nije hteo da istupi i ostao je ispred puščanih cevi sa svojim sunarodnicima. Tada sam imala devet, a moja sestra Jelena četiri godine - ispričala je Nađa Poderegin za "Blic".

Filmsku karijeru započinje u filmovima "Priča o fabrici", "Čudotvorni mač" i "Frosina", a 1954. diplomira ulogom Anke u predstavi "Ljubavnici" u BDP. Prvu veću ulogu dobija u filmu "Kuća na obali" iz 1953, u jednoj od prvih srpsko-nemačkih koprodukcija. Snimalo se u Dubrovniku, gde će upoznati i budućeg supruga, Poljaka Majkla Šrajbera, bivšeg padobranca.

A post shared by THUNDERBALLS.ORG (@thunderballs007) on Feb 18, 2019 at 12:06pm PST

Poderegina je potom snimila "Ešelon dr M" Živorada Mitrovića, potpisala ugovor sa nemačkim studijem, gde nastavlja da snima, ali je put sa budućim suprugom vodi u London.

Odlazak u Britaniju bilo je profesionalno samoubistvo jer nije znala ni reč engleskog.

- Savladala sam jezik, ali ću zbog naglaska dobijati uloge ili lepih dama ili špijunki. Na neki način, u ovoj zemlji uvek ću ostati stranac - pričala je ona.

Nađa je objavila roman "The Victims and the Fools" pod imenom Nađa Poderegin.

- Ponosna sam baka. U svako doba dana mogu da vam pričam o unuku Antonu, studentu Oksforda - rekla je glumica za života.

Nađa Poderegin umrla je, naime, 6. aprila 2019.

Ceca snimila Anastasiju kraj bazena: Igra u šorciću, meša kukovima kao nikad - BAŠ JE S*KSI! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.