Koncerti povodom 45 godina rada novosadske Akademije umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti povodom 45 godina rada novosadske Akademije umetnosti

U okviru proslave 45 godina postojanja i rada Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu organizuje dva koncerta Simfonijskog orkestra i hora Akademije umetnosti sa Vojvođanskim meštovitim horom, pod dirigentskom palicom prof. Andreja Bursaća, na kom će kao solista nastupiti naš čuveni pijanista i alumni Akademije umetnosti u Novom Sadu, Kemal Gekić. Koncerti su organizovani u Novom Sadu i Beogradu.

Koncert u Novom Sadu će se održati u utorak 16. aprila 2019. sa početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 20 časova u Sinagogi u okviru Festivala NOMUS, a 18. aprila 2019. sa početkom u 20 časova beogradska publika će imati priliku da uživa u istom koncertu u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Na novosadskom koncertu će premijerno biti izvedeno delo "Gernika", koncert za klavir i orkestar američkog kompozitora Fredrika Kaufmana koji u Srbiju dolazi zajedno sa Kemalom Gekićem i biće gost Akademije umetnosti. Osim Kaufmana na programu su i J. Brahms Varijacije na Hajdnovu temu op. 56a i L. v. Betoven Fantazija za klavir, hor i orkestar u c-molu, op. 80.

Akademija umetnosti obeležiće 45. rođendan u ponedeljak, 22. aprila 2019. u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, ulica Đure Jakšića 7. U 10 časova biće upriličena dodela diploma master studentima, a u 13 časova svečani program gde će gosti Akademije umetnosti imati priliku da se kroz vizuelnu, muzičku i dramsku prezentaciju upoznaju sa dugogodišnjim radom Akademije umetnosti.

I ove godine, Akademija umetnosti u Novom Sadu organizovaće dodelu nagrada Fondacije "Mali princ". Dodela nagrada će se održati u sredu 24. aprila 2019. u Svečanoj sali Akademije umetnosti u objektu koji se nalazi na Petrovaradinskoj tvrđavi sa početkom u 13 časova.

Fondaciju su osnovali Ženevljani gospođa Aleksandra Veđeci Boškov i gospodin Antonio Veđeci sa ciljem da podrže i podstaknu umetničko stavaralaštvo mladih. Već šesnaest godina za redom, Fondacija dodeljuje novčanu nagradu po jednom studentu sa Departmana muzičke, Departmana likovnih i Departmana dramskih umetnosti za ostvarene vrhunske rezultate u umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.