Kikindsko Narodno pozorište puni 72 godine postojanja i rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 16:19

Kikindsko Narodno pozorište puni 72 godine postojanja i rada

Kikindsko Narodno pozorište puni 72 godine postojanja i rada. Ipak, 2. decembar, Dan kikindskog teatra, biće obeležen radno, jer su u toku probe za novu predstavu „Ljubavno pismo“, čija se premijera očekuje 9. decembra. Ipak, uoči Dana kikindskog teatra, stigla je potvrda dobrog rada – prva nagrada sa nedavo održanog Festivala „Publikum“.

Na nedavnom Festivalu profesionalnih pozorišta „Publikum“, organizovanom u Kuli, prvu nagradu publike osvojila je predstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kikindskog Narodnog poztorišta „Laža i paralaža“. Nagrada u Kuli potvrda je dobrog rada kikindskog teatra.

„Nagrada je, naravno, sjajan način da pokažemo da je ono što radimo zaista vredno. Posebno kada je reč o nagradi publike, kao što je na Festivalu u Kuli upravo publika ocenjivali predstave. Velika nam je čast što su izabrali baš našu „Lažu i pralažu“, saopštila je Milena Živkov, v.d. direktorka Narodnog pozorišta Kikinda.

Komad Jovana Sterije Popovića, u režiji Stevana Bodrože, premijerno je izveden na sceni kikindskog teatra pre godinu dana, a svoju šansu dobila su nova glumačka imena. Među njima je i Anđela Kiković.

“To mi je prva predstava u kikindskom Pozorištu i tako velika uloga, tako da sam jako srećna što sam to poverenje opravdala, ko i svi mi uostalom. Napravili smo jedan predivnu predstavu i bio je to veliki timski rad“, izjavila je Anđela Kiković, glumica Narodnog pozorišta Kikinda.

Kikindsko Narodno pozorište puni 72 godine postojanja i rada, a 1992. godine Pozoirište je dobilo profesionalni status. Bez mnogo pompe, 2. decembar, Dan kikindskog teatra, biće obeležen radno.

„Nećemo praviti posebnu žurku, već će nam obeležavanje Dana pozorišta proteći radno. Naime, u toku su probe za novu predstavu „Ljubavno pismo“, po tekstu Zorana Bačića i Zlatan Fazlagića, a u režiji kolege glumca i reditelja Dragan Ostojića“, rekla je Milena Živkov, v.d. direktorka Narodnog pozorišta Kikinda.

Na sceni kikindskog teatra, premijerno izvođenje komedije „Ljubavno pismo“ najavljeno je za 9. Decembar, s početkom u 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.